Hotline
+905322065840

Aşılama yöntemi nedir ?

Aşılama yöntemi nedir ?

Aşılama yöntemi nedir ? Aşılama tedavisi başarı oranları birçok faktöre göre değişmektedir. Aşılama yönteminin doğru çifte, doğru zamanda ve doğru yöntemle uygulanması, çocuk sahibi olma şansını arttıracaktır. Aşılama yöntemi söz konusu olduğunda, başarı oranları hakkında çiftin doğru bilgilendirilmesi önemlidir. Bu sebeple de her çifte aşılama yönteminin uygulanması mümkün değildir. Şayet kısırlık sebepleri daha ciddi ise, zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine başvurmanın gerekli olduğu durumlar olabilir.

Aşılama yöntemi nedir ? Aşılama tedavisi başarı oranları birçok faktöre göre değişmektedir. Aşılama yönteminin doğru çifte, doğru zamanda ve doğru yöntemle uygulanması, çocuk sahibi olma şansını arttıracaktır. Dikkate alınması gereken faktörler ise:

Aşılama Tedavisinde Başarı Oranı Nedir ?

  • Aşılama yöntemi yani intrauterin inseminasyon yani IUI çoğunlukla ICI yöntemine göre daha yüksek başarı oranlarına sahiptir.
  • Aşılama yönteminde başarı oranları genellikle özel sperm yıkama yöntemleri ile sağlanmaktadır.
  • Sperm örnekleri, sağlıklı spermleri diğer spermlerden ayırarak elde edilir.
  • Konsantre sağlıklı spermler, direkt olarak rahmin içine bırakılır.
  • Sperm yıkama yöntemleri sayesinde gebelik şansı artar.

Aşılama yönteminde anne adayının yaşı ;

  • Yardımcı üreme yöntemlerinde olduğu gibi aşılama yönteminde de anne adayının yaşı başarı şansını etkiler.
  • Kadının yaşı 35 ve altında ise her aşılama döngüsünde başarı şansı %15-30 arasında değişebilir.
  • 35 ila 40 yaş arasındaki kadınların, doğurganlık ilaçları kullanırken aşılama kullanarak gebe kalma şansı yüzde 10’dur.
  • 40 yaşın üzerindeki kadınların aşılama yöntemi ile gebe kalma şansının yüzde 5’tir.

Kimlere aşılama yapılıyor ?

Aşılama yöntemi söz konusu olduğunda, başarı oranları hakkında çiftin doğru bilgilendirilmesi önemlidir. Bu sebeple de her çifte aşılama yönteminin uygulanması mümkün değildir. Şayet kısırlık sebepleri daha ciddi ise, zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine başvurmanın gerekli olduğu durumlar olabilir.

Aşılama tedavisi, 4 defa uygulanabilir. Başarı şansı her çifte göre değişse de %15 ile %30 arasında değişmektedir. Kadın, adetinin ilk günü muayene edilir ve ikinci ya da 3. Günü tedaviye başlanır. Şayet anne adayının rahminde herhangi bir sorun yoksa, zamanlanmış cinsel ilişki yönteminde olduğu gibi hormon iğneleri uygulanır. Bu sayede yumurtalıklar uyarılır ve yumurta takibi süreci başlatılır.

Bu süreçte anne adayı sık sık ultrason ile kontrol edilir. Daha sonra ise 10-12 günlük bir sürecin ardından yumurta çatlatma iğnesi uygulanır. Bu aşamada baba adayından sperm örneği alınır.

Laboratuvar ortamında yıkanmış ve hazırlanmış spermler ise 36 saat sonra anne adayının rahmine yerleştirilir. Aşılama yöntemi sayesinde sperm hareketliliği ve kalitesi arttırılır. Bu sayede sperm, yumurtaya en uygun zamanda ulaşma şansı bulur.

Aşılama tedavisinin tutma şansı kaç ?

Aşılama tedavisinde başarı oranı yani anne adayının gebelik elde etme oranları %20-30 arasında değişmektedir. Gebelik oranları çiftin kısırlık durumlarına ve yaş gibi birçok faktöre bağlı olarak değilir. Tedavi için yaş ilerledikçe başarı şansı da düşer. Bu sebeple de her çiftin tedavide elde edeceği başarı şansı farklı olacaktır.

Tema---Nemesis---css_05
İstanbul Genital Estetik Merkezi
Üsküdar Caddesi, Yukarı Mahalle, No: 24, Kartal/ İSTANBUL
Tema---Nemesis---css_08
0532 206 58 40
Tema---Nemesis---css_12
kadirsagkol@gmail.com
Asistan Derya Atasoy'dan Bilgi Alabilirsiniz.