Hotline
+905322065840

Aşılama çatlama iğnesinden kaç saat sona yapılır

Aşılama çatlama iğnesinden kaç saat sona yapılır

Aşılama çatlama iğnesinden kaç saat sona yapılır ? Aşılama tedavisi ve Tüp Bebek tedavisinde ilk olarak yumurtalıkların uyarılmasıdır. İlk aşamada kadına yüksek dozda FSH içeren bir ilaç enjekte edilerek, birden fazla yumurta üretmesi sağlanır. Yumurtalıkların uyarılmasına adetin 2. günü başlanır ve enjeksiyonlar ortalama 11 gün sürer. Bu süre içinde 3-4 kez ultrason ile yumurtaların gelişimi izlenir. Yumurtalar 17-20 mm büyüklüğe ulaştığında, yumurta çatlatma iğnesi (Pregnyl veya Ovitral) yapılır.

Aşılama çatlama iğnesinden kaç saat sona yapılır ?

Aşılama tedavisi ve Tüp Bebek tedavisinde ilk olarak yumurtalıkların uyarılmasıdır. İlk aşamada kadına yüksek dozda FSH içeren bir ilaç enjekte edilerek, birden fazla yumurta üretmesi sağlanır. Yumurtalıkların uyarılmasına adetin 2. günü başlanır ve enjeksiyonlar ortalama 11 gün sürer. Bu süre içinde 3-4 kez ultrason ile yumurtaların gelişimi izlenir.

Yumurtalar 17-20 mm büyüklüğe ulaştığında, yumurta çatlatma iğnesi (Pregnyl veya Ovitral) yapılır.

Aşılama tedavisi ve Tüp Bebek tedavisinin başarısı açısından hastanın çatlatma iğnesini tam olarak kendisine söylenen zamanda yapması tam zamanında gelmesi çok önemlidir.

Yumurta çatlatma iğnesinden sonra aşılama ne zaman yapılır?

Çatlatma iğmesi uygulandıktan 35-36 saat sonra yumurtlama beklendiği için aşılama da iğne uygulandıktan yaklaşık 35-36 saat sonra yapılır. Örnek verilmesi ve hazırlanması bu saatten önce bitirilmelidir ve örnek gecikmeden operasyon yapılmalıdır.

Yumurta Toplamanın Gecikmesini Önlemek İçin Ne Yapılmalı ?

Aşılama Tedavisinde ve Tüp bebek tedavilerinde kullanılan değişik ilaçların sayısını ve hepsinin farklı zamanlamalarını göz önünde bulundurduğumuzda, bazı hastaların bunların bir kısmını yanlış yapmaları beklenebilir.

Tedavinin sonucunu en çok etkileyenin de çatlatma iğnesinin zamanlaması olduğu söylenebilir. Doğru zamanın yakalanması için sadece birkaç saat vardır ve tek bir siklusta ikinci bir şans yoktur. Bu nedenle tüp bebek hastalarına çatlatma iğnesinin doğru zamanlanmasının ne kadar büyük önem taşıdığı hem sözlü hem yazılı olarak çok iyi anlatılmalıdır

Yumurta Çatlaması Ne Demektir?

Folikül adı verilen kesecikler yumurta hücrelerini taşırlar. Bu kesecikler olgunlaştığında (ortalama olgunlaşma: 18-20 mm.) normal şartlar altında çatlama gerçekleşerek, yumurta hücrelerinin serbest bir şekilde salınmasına ve spermle döllenebilecek kıvama gelmiş olur. Her adet döneminde kadınlar bu döngüyü yaşarlar. Hâlihazırda döllenemeyen yumurta hücreleri adet kanamalarında vücuttan atılır.

Çatlatma İğnesi Ne İçin Yapılır?

Çocuk isteyen anne adaylarının hamile kalabilmesi için erkek spermi ile kadında var olan yumurtanın döllenmesi gerekmektedir. Kadınların rahminde yumurtanın çatlamaması halinde, spermle yumurtalar buluşamadığı için gebeliğin oluşması da mümkün olmamaktadır.

İşte bu tarz durumları aşmak için kadına yumurtaların çatlaması için “çatlatma iğnesi” adı verilen hormonsal bir ilaç enjekte edilir.

Çatlatma iğnesinden sonra çatlama gerçekleşirse kadının gebe kalma ihtimali artacaktır. Günümüzde çatlatma iğneleri, kısırlık sorunlarının çözümünde baya bir etkin şekilde kullanılmaktadır. Bu iğneler kadında var olan HCG hormonu içerdiğinden kadın vücudundaki LH hormonuyla aynı düzlemde çalışmaktadır.

Tema---Nemesis---css_05
İstanbul Genital Estetik Merkezi
Üsküdar Caddesi, Yukarı Mahalle, No: 24, Kartal/ İSTANBUL
Tema---Nemesis---css_08
0532 206 58 40
Tema---Nemesis---css_12
kadirsagkol@gmail.com
Asistan Derya Atasoy'dan Bilgi Alabilirsiniz.